fbpx
072-3306067 ייעוץ עם מומחה q

תאורה למסעדות – תפקיד חשוב בנראות המסעדה

תאורה יוצרת אווירה. בכך אין ספק. תאורה למסעדות נבחרת בהתחשבות באווירה הרצויה, בשעות הפעילות ובקהל היעד.

בחירה נכונה של תאורה למסעדה תיצור אווירה מיוחדת עם יכולת לשנותה בין הבוקר לבין הערב.

זו יכולה להיות תאורת לד המוטמעת בתקרה או לחילופין גופי תאורה חיצוניים אשר בולטים מהקיר או ניצבים על מעמד.

האפשרויות של תאורה למסעדות הן רבות ונשמח לשתף אתכם בהן ובתהליך הבחירה במאמר שלפניכם.

כיצד לבחור תאורה למסעדות

בין אם מדובר בבר אפלולי, בבית קפה שיקי או במסעדה יוקרתית, כל מסעדה מגבשת לעצמה את אופייה, את סגנונה וכיצד היא רוצה להיראות.

משיקולים אלו נגזר גם העיצוב שלה, כאשר עיצוב תאורה למסעדות הוא חלק בלתי נפרד מהעיצוב הכללי. בכל מקרה, עיצוב גופי תאורה למסעדות צריך להתחשב בשתי סוגיות עיקריות. האחת, יעילות והשנייה, מידת ההנאה.

התאורה צריכה להיות מספקת לצרכיה השונים. לעבודה במטבח, לחלל המסעדה, ללקוחות, למלצרים ולברמנים. ההנאה נובעת משילוב הרמוני בין התאורה, אופי המקום ועיצוב המסעדה.

האידיאל הוא תאורה שתתמוך באופן מושלם באווירה שהמקום רוצה ליצור. לדוגמא, תאורה לברים צעקנית וחזקה תרחיק מהבר את אלו האוהבים להצטנף להם בפינה, לשתות בשקט, להיפגש עם ידיד או ידידה ולשמור על פרטיות.

כמובן שבבחירה בעיצובי תאורה מומלץ להתייעץ עם מעצבי פנים ויועץ תאורה. טעם טוב הוא לא רק באוכל אלא גם בבחירה נכונה של אלמנטים שונים המעצבים ויוצרים את המקום, והתאורה היא חלק משמעותי בכך.

סגנונות עיצוב שונים

בתי קפה הם לרוב בעלי סטייל ואווירה צעירה. לכן תאורה לבתי קפה כדאי שתשלב בין מנורות לדים שקועות בתקרה ונברשות התלויות גבוה, קרוב לתקרה. המטרה היא להשאיר את החלל פתוח יחסית, נקי ומרווח.

גם תאורה תחתית, המאירה מלמטה, יכולה להשתלב ברעיון הזה וליצור חלל גדול ומאוורר.

לברים כאמור מומלצת תאורה עמומה וחמימה יותר, וניתן להוסיף פרטי עיצוב פשוטים או מורכבים כמו מנורות הצמודות לקיר המאירות למעלה ולמטה באותו זמן.

למסעדות יוקרה מתאימה תאורה סולידית, אינטימית ורכה, שמעבר למנות המוגשות בה, תעניק למסעדה מראה יוקרתי ואיכותי. לשם כך יתאימו מנורות המשתלשלות מהתקרה או כאלו השקועות בתקרה.

במסעדות מזון מהיר מומלץ להתקין מנורות מקובעות בתקרה שיאירו את חלל המסעדה ביעילות ובפשטות. בלי התחכמויות ובלי עיצובים מיותרים, להדגיש את אווירת הענייניות. באים, מזמינים, אוכלים.

יצירת אווירה באמצעות תאורה

טעם טוב הוא לא רק במנות אלא גם בנראות המסעדה. בין אם מדובר במסעדת יוקרה, בית קפה, מסעדה אסיאתית או ים תיכונית, גופי תאורה למסעדות והגוונים שלהם, חשובים לא פחות.

התאורה משפיעה על השוהים במקום ובחירה נכונה בגופי התאורה ובצבע שלה, בהתאם לסגנון העיצוב של המסעדה, יכולה להשפיע על מידת הצלחתו.

כי הרגשה ואווירה עושות את ההבדל. ובכלל, בעולם האינסטגרמי של היום, כשכל מנה ישר מצולמת, מתועדת ומועלית לרשתות החברתיות, התאורה משחקת תפקיד חשוב.

מעבר לתפקידה הפונקציונאלי, לתאורה במסעדה יש חשיבות אסתטית גבוהה. גווני התאורה במקום ושימוש בגופי תאורה יוצרים את החוויה הכללית של הסועדים.

בין אם מדובר במסעדות שף מוקפדות או במסעדות עממיות ופשוטות, מטרת התאורה היא להעצים את החוויה הקולינרית ולתחום את הרגשת השייכות של הלקוח, שירגיש שהוא נמצא במקום הנפרד מזה שבחוץ.

גווני תאורה

ליצירת אווירה וחיבור רגשי מומלץ להשתמש בגווני תאורה חמים באזורי הישיבה. לצורך כך כדאי להשתמש למשל בנורות לד דמויות פחם שהן חסכוניות, עמידות לאורך זמן ואינן מתחממות.

בגוונים חמים מומלץ להשתמש גם באזור ההמתנה, כדי שקבלת הפנים תהיה נעימה ומזמינה, בבר ואף בחוץ, כדי ליצור סקרנות ועניין לחולפים על פני המסעדה.

באזור המטבח מומלץ להשתמש בתאורה בהירה ולבנה אשר תאפשר לעובדי המטבח להתמקד בעבודות החיתוך והבישול.

לסיכום

תאורה למסעדות היא בעלת תפקיד משמעותי ביצירת האווירה ובנראות של המסעדה. התאורה אמורה להתאים לעיצוב המסעדה הכללי, לסגנון ולאופי שלה אותו מעוניינים ליצור.

פיזור האור בתוכה והעיצוב של כל גוף תאורה הוא קריטי ביצירת העיצוב המושלם. אלו אמורים להתאים לקונספט הכללי של המסעדה, המשלבת את סגנון האוכל עם העיצוב הכללי.

אלומות האור מחדדות את צבעי כל מנה ומעצימות את חוויית השהייה במקום.

קרדיטים:

• עיצוב: קופרשטוק אדריכלים.

• צלמת: שי אפשטיין.